Özel Güvenlik Hizmetleri ve Güvenlik Hizmetlerinin Kapsamı

özel güvenlik hizmetleri nedir

Özel güvenlik hizmetleri tüzel ve gerçek kişilerin yaşam, mülkiyet, zilyetlik ve işletme yönetimi hakkını korumasını amaçlayan hizmetlere denir. İnsanlık tarihi kadar eski olan güvenlik kavramına insanoğlu, yaşamının her noktasında ihtiyaç duyar. Gelişen teknoloji ve değişen yaşam şartları ile birlikte güvenlik unsuru da çok çeşitli ve farklı boyutlar kazanır. Özel güvenlik şirketleri bu noktada ihtiyaca ve beklentiye en uygun şekilde hizmet vermeyi amaçlar.

Özel Güvenlik Hizmetleri Kapsamı Nelerdir?

Özel güvenlik hizmetlerinin öncelikli ve temel amacı kişilerin yaşam hakkını ve mal güvenliğini sağlamak olarak ifade edilir. Özel güvenlik ise görev süreleri boyunca güvence altına aldıkları özel ve tüzel kişileri koruyan, belirli eğitim almış ve bu görevi gerçekleştirmeye hak kazanmış kişilere verilen genel isimdir. Özel güvenlik kapsamında güvenlik görevlileri kişilerin koruma hakkını can ve mal güvenliğini ya da her ikisine yönelik sorumluluklarını gerçekleştiren kişilerden oluşur. Daha huzurlu ve güvenli yaşam alanları için gerçekleştirilen özel güvenlik hizmetlerinde, özel güvenlik görevlileri gerekli eğitim, tecrübe, dikkat ve duyarlığa sahip kişiler tarafından gerçekleştirilir.


Kamu birimlerinin aracılığı ve kanunlar kapsamında insanların can ve mal güvenliği yasalar ile de düzenlenmiştir. Bunun yanı sıra özel güvenliklerin görev ve sorumluluklarını da düzenleyen yasalar bulunur, bu yasalar kısaca şu şekilde özetlenebilir. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun, Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu, Adli ve Önleme Aramaları Yönetmeliği, Yakalama, Gözaltına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu, ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunları kapsar.

Türkiye'de Güvenlik Sektörü

Her ülkenin kendi yasa ve kanunları çerçevesinde düzenlediği yasalar bulunur. Ülkemizde de güvenliğin sağlanmasında emniyet mensuplarının yanı sıra kamu kurumları ve özel sektör güvenlik görevlilerine ihtiyaç duyulur. Gerekli eğitimlerden sonra Polis ve Jandarma açığını kapatmak, huzuru ve güvenliği sağlamak amacıyla özel güvenlik hizmetleri kapsamında çalışanlardan yararlanılır.
5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu kapsamında yer alan kurala göre özel güvenlik görevlileri güvenlik sektöründe hizmet gösterir. Bu nedenle ülkemizde birçok güvenlik sertifikası veren kurum ve kuruluş bulunur. Özel güvenliğin amacı toplumsal düzeni koruyarak insanlara daha huzur bir yaşam ortamı yaratmaya yardımcı olmaktır.

25 Yıllık Tecrübesiyle Ro Group Kalitesinde Güvenlik Hizmetleri

Özel güvenlik firmaları can ve mal güvenliği için oldukça büyük önem taşır. Firmamız Ro Group yaklaşık 20 yıllık tecrübesini sınırsız hizmet anlayışı ile birleştirerek müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaçlar. Özel güvenlik hizmetlerinin yanı sıra temizlik hizmeti ve bina apartman yönetimi hizmeti de veren firmamız güvenli, mutlu, huzurlu ve sorunsuz hizmeti anlayışı ile müşteri memnuniyeti en ön planda tutar.


İstanbul, Gebze, Ataşehir ve İstanbul Anadolu yakasında gösterdiği faaliyetlerle dikkat çeken firmamız Ro Group, iş sağlığı ve güvenliği konusunda hassasiyetini her zaman korumayı amaç edinir. Güven, risk yönetimi, analiz, planlama, profesyonel personel istihdamı bünyemizin verdiği hizmetler arasında yer alır.

>Özel güvenlik hizmetlerinde profesyonel bir kadro ile çalışmak ve şirket ortaklığı kurmak için Ro Group özel güvenlik ve tesis yönetimi birliğimizle iletişime geçebilir ve daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.