Neden Özel Güvenlik Şirketleri Tarafından Güvenlik Hizmeti Alınmalıdır?

özel güvenlik şirketleri aracılığıyla neden hizmet alınmalıdır

Globalleşen dünya ve gelişen teknoloji beraberinde doğurduğu bazı dezavantajlar sebebiyle kişilerin güvenlik şirketlerine olan talebi arttırmış ve özel güvenlik sektörüne yoğun bir ilgi başlamıştır. Her ne kadar özel güvenlik şirketleri kişi ve kurumlara özel güvenlik hizmetleri konusunda profesyonel destek sağlasa da bazı site ve kurumlar özel güvenlik hizmetlerini kendi bünyesinde sağlama yoluna gitmeyi tercih etmişlerdir. Bu durum pratikte özel güvenlik ihtiyacını karşılasa da teoride sınıfta kalmakta ve işlevsellik olarak yetersiz hizmet kategorisinde yer almaktadır. Bu durumun başlıca sebeplerini ele alacağımız metnimizde özellikle özel güvenlik firması ile çalışmanın yararlarından bahsedecek ve özel güvenlik şirketlerinin sağladığı avantajları göz önüne sereceğiz.

Öncelikle, özel güvenlik şirketi ile çalışmanın en büyük avantajı olan kurumsallık konusuna değinmek isteriz. Kurumsal özel güvenlik firmaları, kendi bünyenizde sağladığınız özel güvenlik hizmetinin yanı sıra, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanuna uygun olarak sertifikalı özel güvenlik personelleri ile güvenlik hizmeti verir ve bu konuda yasaların belirlediği çerçevenin dışına kesinlikle çıkmaz. Aynı zamanda her personel için ayrı bir dosya oluşturan özel güvenlik şirketleri, personel giriş ve çıkışlarını yapma, bu işlemleri SGK ve Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne bildirme, personel özlük dosyalarıyla ilgilenme, bankalardan gelen maaş haczi gibi durumlarda yasal prosedürleri uygulama gibi birçok işlemi profesyonel insan kaynakları ve bordroloma hizmetlerini sağlayan departmanlar aracılığı ile halletmektedirler.

Özel güvenlik şirketleri ile çalışmanın bir diğer avantajı vergi indirimidir. Özel güvenlik firmaları elde edilen işlemlerin tamamını vergi konusu yapabildiğinden ötürü kendi bünyesine hizmet sağlayan kişilere nispeten, katma değer vergisi ve gelir vergisinde devlete ödenecek olan vergi payını düşürebilmektedirler. Bu durum kendi bünyesinde çalışanlara karşı, özel güvenlik şirketleri aracılığı ile güvenlik hizmeti sağlayan kişilere büyük bir vergisel avantaj sağlamaktadır.

Özel güvenlik şirketleri, özel güvenlik personellerini belirli mesleki donanıma sahip kişiler arasından seçmekte ve sürekli olarak özel güvenlik eğitimine tabî tutmaktadırlar. Bu durum olası hastalık, ölüm, istifa, izin gibi durumlarda aynı kalitede personeli anında temin edebilme şansını doğurmakta ve özel güvenlik şirketleri ile çalışmanın avantajını bir kez daha göz önüne sermektedir. Aynı olası durumlarda kendi bünyesinde çalışan kişi ve kurumlar anında güvenlik personeli tahsisi yapamadığı için hizmet kalitesinde sarkma meydana gelmektedir. Hizmet kalitesinde meydana gelen bu sarkma ise beraberinde marka zedelenmesinin oluşmasına ve kişilerin can ve mal güvenliği konusunda endişe duymasına sebep olmaktadır.

Aynı zamanda özel güvenlik şirketlerinin sağladığı bir diğer avantaj, sektörde oluşan tüm yasal yenilikleri yakından takip etmekle ve uygulamakla yükümlü olmalarından ötürü, herhangi bir yasaya aykırılık durumunda işverene sorumluluk yüklememeleridir. Bu konuda kendi bünyesinde hizmet gerçekleştiren kişi ve kurumlar ise yasalardaki değişikliklerden meydana gelen eksikliklerde yasal işlemler ve cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilme riski altındadırlar. Bunun en kolay çözümü hukuk bürosundan ya da özel güvenlik şirketinden hizmet almaktır.

Görüldüğü üzere, özel güvenlik şirketlerinin kişi ve kurumlara sağladığı avantajlar görmezden gelinemeyecek kadar büyük ve önemlidir. Bu sebepten ötürü kişiler yasal yükümlülüklerden kaçmak gibi küçük hesaplar sebebiyle hizmet ortaklığından korkmak yerine, yasal tüm yükümlülükleri kendi adına yürütecek profesyonel özel güvenlik şirketleri ile çalışmalılardır. Unutulmamalıdır ki kişilerin can ve mal güvenliği yabana atılmayacak kadar önemli bir husustur ve bu hizmeti kendi bünyesinde sağlamaya çalışmak profesyonelliğe oldukça uzak kalan bir durumdur. Sizler de özel güvenlik hizmetleri konusunda profesyonel bir kadroyla çalışmak ve kurumsal bir özel güvenlik şirketi ile hizmet ortaklığı kurmak isterseniz Ro Group Özel Güvenlik ve Tesis Yönetimi ailesiyle iletişime geçebilirsiniz.